Начало Култура Камерна сцена Пловдив представя трио ХАКО на Сцена номер 2 на Безистена – Бар Конюшните

Камерна сцена Пловдив представя трио ХАКО на Сцена номер 2 на Безистена – Бар Конюшните

ХАКО е българо-сърбо-испанско трио на Васил Хаджигрудев – бас, сръбският барабанист и композитор Лав Ковач и Хулиан Санчес – тромпет

„Камерна сцена Пловдив“ представя следващото си събитие от лятната програма – концерт на ХАКО – българо-сърбо-испанско трио на Васил Хаджигрудев – бас, сръбският барабанист и композитор Лав Ковач и Хулиан Санчес – тромпет. Пловдивчани ще могат да чуят триото на 30 юли, петък от 21.00 часа в Сцена номер 2 на Безистена – Бар Конюшните в Стария град.

Групата има едноименен албум издаден от „Ризома“ в Испания през 2016 година, замислен като двойно трио и с Енрике Оливер на тенор саксофон. Албумът е с 4 от 5 възможни звезди, дадени от платформата „All about jazz“ https://www.allaboutjazz.com/hakos-trios-hakos-trios-rizoma-records-review-by-karl-ackermann.php

ХАКО изпълняват оригинални композиции, предимно на контрабасиста Васил Хаджигрудев и барабаниста Лав Ковач. Груув, свободна импровизация и лиричност са настроенията, които триото пресъздава в музиката си. През 2018 година ХАКО записват своя втори албум в Нови Сад, Сърбия, издаден от „Хорз“.

След пандемията от Ковид, групата възобновява своята концертна дейност с 3 концерта в България, единият от които е в Пловдив. Събитието е част от програмата на „Камерна сцена Пловдив“ и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

2,631 total views, no views today