Начало Актуално „Камерна Сцена Пловдив“ със заявка за силен сезон и вълнуващи концерти с джаз музиката на Европа

„Камерна Сцена Пловдив“ със заявка за силен сезон и вълнуващи концерти с джаз музиката на Европа

Culture Hotspot Milcho Leviev – къща „Иван Черноземски“

14.03.2022

За пореден 12-ти път, екипът на платформата „Камерна Сцена Пловдив“ заявява намерения за безкомпромисно силен сезон в рамките на годината с фокус върху млади, талантливи и вече доказали се артисти на европейската джаз сцена.  След успешния единадесети сезон през изминалата 2021 г,. посветен на новите проекти на български джаз изпълнители, днес организаторите отправят поглед към музиката на Европа .

Проекти от Швеция, Полша, Словакия, Румъния, Германия и Гърция, са само част от потвърдилите участие в платформата за предстоящия сезон. Ще видим и чуем: Matthias Schwengler, Jiří Kotača, Alf Carlsson, Lakis Tzimkas, Kostas Maginas.

Наред с тях се нареждат  имената и на българските артисти, като Антони Дончев, Росен Захариев, Васил Спасов и много други.

Организаторите остават верни на мисията си за търсене и утвърждаване на нови алтернативни пространства за култура в Пловдив, като основното от тях през годината ще бъде сцената на Culture Hotspot Milcho Leviev – къща „Иван Черноземски“ в Стария град. След приятелски протегнатата ръка от сдружение „Бизнесът за Пловдив“, двете организации са изправени пред предизвикателството да превърнат локацията в една от горещите културни точки на Пловдив.

Проектът „Камерна Сцена Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година.

 

Текущи новини можете да следите на фейсбук страницата на Culture Hotspot Milcho Leviev – къща „Иван Черноземски“:

https://www.facebook.com/Culture-Hotspot-Milcho-Leviev-100762415882129

1,621 total views, no views today