Начало Актуално Клуб “Фарго“ с „Шоу на ужаса“ тази вечер с три филма на Стивън Кинг и Джордж Ромеро

Клуб “Фарго“ с „Шоу на ужаса“ тази вечер с три филма на Стивън Кинг и Джордж Ромеро

късо кино тази вечерТази вечер „Късо кино във „Фарго“ се подготвя за Хелоуин с три филма на дуото Стивън Кинг и Джордж Ромеро, снимани за антологията „Шоу на ужаса“. Началото е в 20.30 часа.

„Шоу на ужаса“ (Creepshow) е комедиен филм на ужасите, написан от Стивън Кинг и режисиран от Джордж Ромеро. Състои се от пет късометражни сегмента, два от които са директни адаптации по разкази на Кинг. Филмът е почит към комиксите на ужасите от 50-те години на миналия век, като Tales from the Crypt , The Vault of Horror и The Haunt of Fear . Тази вечер ще видим филмите „Денят на бащата“, „Самотната смърт на Джорди Верил“ и „Нещо, което да те поддържа жив“.

Стивън Едуин Кинг (роден на 21 септември 1947 г.) е американски автор, който твори в жанровете на хоръра, свръхестествената фикция, съспенса, научната фантастика и фентъзито. Неговите книги са продадени в повече от 350 милиона екземпляра, много от които са адаптирани към игрални филми, минисериали, телевизионни сериали и комикси. Той е признат като „Кралят на ужасите“.

Джордж Андрю Ромеро (1940–2017) е американско-канадски режисьор, сценарист и редактор, най-известен със своята серия ужасяващи и сатирични филми на ужасите, описващи настъпването на зомби апокалипсис, сред които класиката „Нощта на живите мъртви“ (1968). Други филми в поредицата включват „Зората на мъртвите“ (1978) и „Денят на мъртвите“ (1985).

Необходимо е да резервирате местата си предварително на телефон: 087 720 0607.

ВХОД СВОБОДЕН!

Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

3,328 total views, no views today