Начало Актуално Кметът Здравко Димитров връчи отличието „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ за 2019 година

Кметът Здравко Димитров връчи отличието „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ за 2019 година

„Пловдив е единствената община, която подкрепя младите и иновативните“, заяви зам.-кметът Георги Титюков

За 11-та поредна година Община Пловдив проведе Конкурса „Най-добър млад предприемач“. Официалната церемония по награждаване на победителите се състоя днес на Гребния канал, а наградите на отличените иновативни проекти бяха лично връчени от кмета Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет Александър Държиков и зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

„Много се радвам, че виждам толкова млади хора. Винаги – и в спорта и в бизнеса, и сега в администрацията съм давал и давам път на младите. Пожелавам ви да развиете уменията си и да претворите идеите си в успешен бизнес“, заяви при награждаването на победителите кметът Здравко Димитров. По думите му през годините Община Пловдив е дала старт на редица иновативни и креативни идеи, които вече са се превърнали в успешни бизнеси.

Конкурсът „Най-добър млад предприемач“ се организира всяка година от Община Пловдив и отдел „Спорт и младежки дейности” и има за цел да стимулира креативното мислене на младите хора и да подпомогне тяхното развитие в бизнес сферата.

Община Пловдив единствена провежда този конкурс.

„Ще се радвам и другите общини да последват примера за конкурса и  ние ще помогнем  неговата идея да достигне до повече населени места“, заяви кметът Здравко Димитров.

Тази година до финалния кръг достигнаха 10 участници, от които комисията награди петима. Сред бизнес идеите имаше такива за производство на натурална козметика, създаване на иновативен стол, изработен от екологични материали, др.

С престижната титла „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ тази година беше удостоен Галин Генов. Той получи парична награда от 7 000 лева за идеята си за създаването на Спортен Клуб за инвалиди и хора в неравностойно положение. Тя беше връчена от кмета Здравко Димитров, който слезе специално от сцената, защото Генов беше контузен и трудно можеше да изкачи стълбите. В знак на съпричастност всички номинирани и наградени се снимаха на обща снимка долу пред сцената.

На второ място се класира актрисата Патриция Пъндева, която получи парична награда от 4 000 лв. за своята бизнес идея за Онлайн платформа за български автори и култура, а за третото място беше връчен чек от 2 000 лв. на Тодор Михайлов за бизнес-плана му Plovdiv mountain tours.

Чекове на стойност 1 000 лв. получиха двама предприемачи с равен брой точки – Мирослав Гаригов за бизнес-плана си за настолна игра и Виктория Ангелова за иновативната идея за отдаване на велосипеди под наем.

Специална награда от 500 лв. получи и най-младият участник в тазгодишното издание на конкурса Николета Караманолева – Енева за бизнес плана си Plovdiv Web Community.

Всички участници в конкурса получиха предметни награди предоставени от Община Пловдив, Фондация 2019 и спонсорите на събитието – „Рефан България“ и „Нова трейд“.

Допълнителна информация за проектите, достигнали финала:

I. Галин Генов – Спортен Клуб за инвалиди и хора в неравностойно положение;

Целта на бизнес плана е да постави рамките и критериите за осъществяването на идеята към вече съществуващия фехтовален клуб ,,Пловдив БГ“ да бъде създаден клон на клуба, чиято цел да бъде създаване на условия за осъществяване на тренировъчни занимания за инвалиди и хора в неравностойно положение.

II. Патриция Пъндева – Онлайн платформа за български автори и култура;

Платформата ще предоставя възможност срещу заплащане всеки творец да получи пакет от услуги, като неговото единствено задължени ще е да излага и продава творчеството си. Идеята е всеки автор да има собствена страница (раздел), който самостоятелно да поддържа. Ролята на платформата ще бъде да популяризира и рекламира творците в нея, ще се явява като медиатор между авторите като потребители в създалото се дигитално пространство и крайния купувач.

III. Тодор Михайлов – Планински туризъм в Пловдив / Plovdiv mountain tours/;

Целта на начинанието е да предлага възможност за планински туризъм на посетителите на град Пловдив. По този начин те ще могат да си наемат професионален гид, който да им даде възможността да се докоснат до удивителната природа на България, докато същевременно се наслаждават на почивката си в града под тепетата.

IV. Виктория Ангелова – Велосипеди под наем;

Услугата, която се предлага е отдаване на велосипеди под наем за спорт, развлечение и начин за лесно придвижване. Бизнесът се състои от обект, в който клиентите биха могли да намерят велосипеди за почасово или по-дългосрочно ползване. Обектът планира да предлага и други еко транспортни средства като електрически велосипеди, електрически тротинетки, ролери и др.

V. Мирослав Гаригов – Настолна игра;

Целта е създаване и публикуване на тираж от 1000 копия на забавна настолна игра с български сюжет и послание. Играта се казва ,,На Вуте да му е зле“ и пресъздава междусъседски взаимоотношения в панелния блок.

VI. Цветелин Цветков – Производство на иновативен стол;

Целта е да се създаде иновативен стол изцяло от екологични материали като се добави възможността за движение на долната част на тялото по време на работа за предотвратяване на заседналия начин на живот.

VII. Диляна Болгурова – Производство на натурална козметика;

Фирма ,,Янтара Козметикс 2019“ ЕООД е новостартираща фирма за производство и търговия на Био и Натурална козметика.

VIII. Николай Чочев – Дигитален асистент за всеки бизнес;

Разработване на приложение, което осигурява създаването на дигитално меню в ресторантите и  позволява на клиентите чрез собствения си смартфон да изберат и да подадат своята поръчка без намеса на сервитьор и излишно чакане.

IX. Лъчезар Павлов – Playray box -  Природа в кутия;

Производство и пазарна реализация на кутия с природни материали за деца.

X. Никола Зафиров – Фото клуб ,,СТУДИО-КАФЕ“;

Проектът има идея да събира фотосъмишленици, да съхранява традициите и да обогатява с нови виждания. Основната цел на бизнес проекта е създаване на елитно и спокойно място за отдих и срещи, което е разположено на добро място, с цел привличане на повече клиенти.

 Виктория Ангелова Здравко Димитров и Галин Генов
DSC_4565 Мирослав Гаригов
Патриция Пъндева Тодор Михайлов
1най-млад предприемач -Николета Караманолева

4,482 total views, no views today