Начало Актуално Кметът Здравко Димитров награди най-добрите спортисти на Пловдив за 2022 година

Кметът Здравко Димитров награди най-добрите спортисти на Пловдив за 2022 година

viber_изображение_2022-12-15_10-54-29-084 viber_изображение_2022-12-15_10-54-29-132

viber_изображение_2022-12-15_10-54-29-595 viber_изображение_2022-12-15_11-46-01-637

15.12.2022

Кметът Здравко Димитров връчи отличието за „Най-добър спортист на Пловдив за 2022 година“ на европейския шампион по вдигане на тежести Дейвид Фишеров, който оглави традиционната анкета, организирана от Община Пловдив. Самият Фишеров не успя да присъства на церемонията и в негово отсъствие наградата получиха личният му треньор от СКВТ „Марица“ Борислав Налбантов и олимпийският шампион от Москва Асен Златев.

Дейвид Фишеров изпревари в подреждането световната шампионка по лека атлетика до 20 години Пламена Миткова, която спечели наградата за „Най-добър млад спортен талант“ и също бе отличена от кмета Димитров.

„Община Пловдив в мое лице ще продължи да се грижи за спорта и за спортистите в града, защото вие карате да се чувстват горди не само пловдивчани, а и всички българи. Ще си върнем собствеността на зала „Строител“, сега започва строежа на две нови спортни зали в район Западен, пред завършване е и зала „Дунав“. Неведнъж съм казвал, че във всеки район на Пловдив трябва да има спортна зала, за да могат децата в града да има къде да спортуват и да растат здрави. Желая ви най-вече здраве и нови успехи през следващата спотно-календарна година“, приветства спортистите кметът на Пловдив. На церемонията присъстваха още председателят на Общински съвет-Пловдив Александър Държиков, заместник-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков, общински съветници, както и генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.

В призовата десетка влязоха:

1. Дейвид Фишеров – Вдигане на тежести – СКВТ „Марица“

2. Пламена Миткова – Скок дължина – Лека атлетика – СКЛА „Локомотив“

3. Валери Димитров – Карате Шинкиокошин – АСКК „Тракия“

4. Венелина Поптолева- Бокс – СКБ „Ботев“

5. Янислав Герчев- Джудо – СК „Арена Спорт“

6. Кристиан Василев – Гребане – СК „Хеброс“

7. Ангел Кодинов – Кану Каяк – СККК „Тракия“

8. Антон Ризов- Спортна стрелба – АСК „Тракия“

9. Иванка Повова – Карате Шинкиокошин – АСКК „Тракия“

10. Иван Пановски – Сумо – СК „Тракия спорт“

Тройката на най-добрите млади спортисти оформиха Пламена Миткова – Лека атлетика – СКЛА „Локомотив“, Александър Мишинков  от „Аеробика“ –АМД и щангистът на СКВТ „Марица“ Диан Пампурджиев.

Олимпийската шампионка по лека атлетика за младежи до 20 години Александра Начева получи своя почетен знак на Пловдив, с който бе отличена преди година, а президентът на ФК „Марица“ получи същото отличие – Почетен знак на Пловдив по случай 100-годишния юбилей на клуба.

 

На церемонията бяха отличени и легендарните треньори Владимир Генов – кану-каяк и откривателят на олимпийския шампион по спортна гимнастика Стоян Делчев – Никола Николов.

 

4,925 total views, no views today