Начало Актуално Кметът Здравко Димитров назначи директори на ОП „Чистота“ и на ОП „Градини и паркове“

Кметът Здравко Димитров назначи директори на ОП „Чистота“ и на ОП „Градини и паркове“

_DSC3964 _DSC3952

Кметът Здравко Димитров днес оповести  промени в ръководството на две ключови общински предприятия – ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“.

Новият директор на ОП „Чистота“ е Димитър Георгиев. Той поема поста от Николай Георгиев, който бе временно-изпълняващ длъжността след избирането на Иван Стоянов за кмет на район „Източен“.

„Очаквам от г-н Георгиев да оптимизира работата на общинското предприятие чрез закупуване на нова малка механизация, за да освободи човешки ресурс, който да се включи по-ефективно в почистването на града“, заяви кметът Здравко Димитров. Той съобщи, че предстои осигуряване на нови 200 контейнера, които да бъдат разположение където има нужда.

„Ще продължа да работя с настоящия екип, за да има приемственост и ще използвам техния професионализъм и натрупан опит“, заяви Димитър Георгиев.

Веселин Козарев като директор на ОП „Градини и паркове“ поема поста от Георги Николаев, който бе временно-изпълняващ длъжността след избирането на Стоян Алексиев за кмет на район „Северен“.

„Познавам работата на Веселин Козарев, който е един млад и отговорен човек. Очаквам ясни и активни действия от него за подобряване на Зелената система на града“, заяви при представянето кметът.

От своя страна Козарев допълни, че предстои да привлече като експерти ландшафтни архитекти и специалисти, с които да бъде направен анализ на настоящата ситуация. Негов приоритет ще бъде озеленяването и обновяването на междублоковите пространства, изграждането на нови паркове и механизиране на част от дейностите.

В отговор на въпрос дали остава на дневен ред сливането на двете предприятия, кметът коментира: „Тази структурна промяна не получи подкрепа от по-голяма част от общинските съветници и затова и не може да бъде приложена, но част от идеите ни за по-кооперативна работа между двете предприятия, ще бъдат въведени от новите директори.“

Кратки биографии на двамата директори

Димитър Георгиев от началото на годината до момента е зам.-директор на общинското предприятие. В периода от 2016 г. до 2019 г. е главен експерт „Сигурност и отбрана“ в Областна администрация в Пловдив. Преди това три години отговаря за сигурността на летище „Пловдив“. Има опит и в частния сектор във фирма за транспорт и логистика.

Завършил е Колеж по икономика и администрация по специалност свързана със сигурността и отбраната. Специализирал е във Военна академия „Г. С. Раковски“, Държавния департамент на САЩ, притежава сертификати, свързани със сигурността на въздушния транспорт.

Веселин Козарев има 10-годишен административен опит като началник-отдел „Координация и европейска интеграция“ в Областната администрация, а в предишния мандат беше зам.-кмет на район „Централен“ с ресори образование, социални дейности, ред, сигурност и интеграция.

Завършил е „Бизнес администрация“ в Европейския колеж по икономика и управление – Пловдив, а магистърската си степен по специалността „Корпоротивно управление“ защитава в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Допълнително специализира в Института по публична администрация „Подобряване на вътрешните процеси в администрацията чрез е-управление“.

Той е общински съветник от групата на „Съюз за Пловдив“, но още днес е предприел необходимите стъпки за излизане от състава на Общинския съвет.

 

4,933 total views, no views today