Начало Актуално Кметът Здравко Димитров на работна среща с кмета на Истанбул

Кметът Здравко Димитров на работна среща с кмета на Истанбул

1 3

01.07.2022

Веднага след присъединяването на Пловдив към Мрежата на балканските градове В40 във вторник, кметът Здравко Димитров посети председателстващия мрежата – кмета на Истанбул Екрем Имамоглу. Градоначалникът бе придружаван от председателя на Общински съвет – Пловдив инж. Александър Държиков, зам.-кметовете по транспорт, екология и сигурност, общински съветници и представители на Летище Пловдив.

Работното посещение имаше за цел да се намерят възможности за сътрудничество между двата побратимени града. По време на срещата стана ясно, че проблемите в сферите на екологията, трафика, питейната вода и чистотата на въздуха са много сходни и двата големи града могат да споделят добри практики по между си. За целта ще бъдат сформирани тематични работни групи от двете страни, които ще излизат с конкретни предложения към двамата градоначалници.

Други обсъждани теми бяха културата и туризма и възможностите за двустранното им развитие. „Ще поканим туроператори от региона на Истанбул, на които да представим Пловдив и областта като атрактивна туристическа дестинация“ – съобщи кметът Здравко Димитров и добави, че по-рано през деня се е състояла и среща между представители на Летище Пловдив и Turkish Airlines, за да бъдат обсъдени възможностите за въздушен транспорт между Пловдив и Истанбул.

1,516 total views, no views today