Начало Актуално Кметът Здравко Димитров остана доволен от напредъка на ст. „Христо Ботев“, до месец стартира и строежът на „Локомотив“

Кметът Здравко Димитров остана доволен от напредъка на ст. „Христо Ботев“, до месец стартира и строежът на „Локомотив“

DSC_6874 DSC_6902

Доволен от днешната си проверка на дейностите по двата стадиона остана кметът на Община Пловдив Здравко Димитров. Заедно със своя заместник Тодор Чонов той посети първо стадион „Христо Ботев“ и за пореден път се увери, че там се работи с бързи темпове и строителството значително е напреднало.

„При предишната ни проверка тази трибуна (северната) я нямаше, виждам, че вече изграждате и централната. Седалките са налични, на склад са под бройка, там е и електронното табло. Тепърва ще стане ясно дали отговарят на изискванията. Ако не отговарят – питайте този, който ги е закупил”, коментира кметът. Той подчерта, че ще се търсят още средства, за да се довърши изцяло стадионът. По проект има над 600 паркоместа около съоръжението, но се обмисля и построяването на многоетажен паркинг в близост.

След това градоначалникът отиде и на стадиона в парк „Лаута“, където бе посрещнат от спортния директор на клуба Георги Иванов. Минути по-късно пристигна и Живко Желев, управителят на фирмата-изпълнител „Рудин“ ООД. Той обясни, че стартът на строежа на трибуна „Бесика“ ще бъде даден до месец. „Минно-геоложките проучвания приключиха, в момента текат съгласувателни процедури. Веднага след тях внасяме проекта и когато получим Акт 2 и Акт 3, стартираме строежа на „Бесика“, заяви Желев.

„Започвайте, ние няма да ви забавим и минута. „Локомотив“ играе добре, надигра категорично лидера „Лудогорец“ и предвиждам успех над „Етър“ с 2:1 или 3:1“, каза Здравко Димитров и се поинтересува дали отпуснатата сума ще стигне за планираното строителство. Живко Желев увери, че няма притеснения за недостиг и всичко, което е планирано на този етап, ще бъде изпълнено.

Легендата на черно-белите Христо Бонев се присъедини към групата и в началото изрази съмнение, че няма да дочака построяването на стадиона. След минути обаче клубната икона поговори с кмета и Георги Иванов, които го успокоиха, че до месец ще види старата на строителните дейности на северната трибуна.

DSC_6895 DSC_6920

2,400 total views, no views today