Начало Актуално Кметът Здравко Димитров откри новоизграден паркинг и обновен парк в район „Източен“

Кметът Здравко Димитров откри новоизграден паркинг и обновен парк в район „Източен“

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов днес откриха новоизграден паркинг и обновен парк на ул. „Славянска“.

„Това е поредната инвестиция на Община Пловдив за подобряване на средата за живот в кварталите. По време на изборите  обещахме, че ще влезем в кварталите и  ще работим за подобряване на инфраструктурата и вече го правим“, заяви при откриването Здравко Димитров. Той благодари на районната администрация, фирмата изпълнител и ОП „Градини и паркове“ за добре свършената работа.

В зоната от близо 1 400 кв. м. са изградени 63 места за паркиране, поставено е ново осветление и камери за видеонаблюдение. Обособени са 4 места за хора с увреждания, 48 за платено и 11 за свободно паркиране.

Едновременно с изграждането на паркинга, бе обновен паркът  в съседство. Поставени са нови пейки, старите съоръжения са демонтирани, изградени са нови алеи и осветление. Преди да бъде осъществен проектът, междублоковото пространство беше изключително занемарено.

„С изграждането на паркинга и обновяването на парка, освен подобряване на естетическия вид и осигуряване на място за игра на децата, се реши и проблемът с недостига на паркоместа“, коментира районният кмет Иван Стоянов. Той уточни, че стойността на обекта е 140 000 лв.

На откриването присъстваха също кметовете на районите „Северен“ Стоян Алексиев, „Тракия“ Костадин Димитров и на „Западен“ Димитър Колев.

2,947 total views, no views today