Начало Пловдив днес Кметът Здравко Димитров откри обновената сграда на ДЯ „Детски смях“

Кметът Здравко Димитров откри обновената сграда на ДЯ „Детски смях“

ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (15)

Кметът на Пловдив Здравко Димитров откри официално обновената сграда на детска ясла „Детски смях“. Лентата преряза заедно с ресорния заместник-кмет Пламен Райчев, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и директорът на детското заведение Калинка Иванова.

Основният ремонт е по проект BG16RFOP001-1.003-0001 „Образователна инфраструктура“ – изграждане и обновяване на училища, детски градини и ясли в град Пловдив“ по Оперативна програма „Региони в растеж“, Процедура „BG16RFOP001-1.003 – Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Пловдив“.

„Един от основните приоритети в програмата за управление на Община Пловдив е изграждането на нови детски градини, ясли и училища. Децата са нашето бъдеще и те трябва да бъдат отглеждани в добра и модерна среда“, с тези думи кметът Здравко Димитров се обърна към присъстващите.

„Сградата стана много красива, изцяло е съобразена със съвременните изисквания“, конкретизира заместник-кметът Пламен Райчев.

Общата сума на проекта е 18 106 266.94 лева, като от тази сума:
• 15 953 713.05 лева безвъзмездна финансова помощ, от които съфинансиране от ЕС чрез ЕФРР: 13 560 656.08 лв. и национално финансиране: 2 393 056.97 лв.;
• 2 152 553.89 лева е собствен принос на Община Пловдив.

Целта на този проект е да допринесе за подобряването на условията за предоставяне на грижи в ранна детска възраст, както и на образователни услуги в град Пловдив. Цялостното обновяване на обектите ще доведе до по-качествена среда за образование и повече възможности за спорт на децата и учениците.

В ДЯ „Детски смях“ беше извършен основен ремонт на съществуващата сграда, беше подменена амортизираната фасадна дограма, интериорни врати и витрини. Сменени са всички подови настилки, шпакловани и боядисани са стените и таваните, положена е топлоизолация по фасадата, както и топло- и хидроизолация на покрив, цялостен ремонт на ВиК инсталацията, ОВК инсталацията и ел.инсталацията.

Съгласно проекта бяха изградени плувен басейн и физкултурен салон, пътническа хидравлична асансьорна уредба с две спирки за хора в неравностойно положение, поливна система, 6 бр. нови детски площадки и подиум за сценични изяви.

Дворът на детската ясла беше напълно обновен, като беше извършено и цялостно озеленяване, подменена беше и настилката в дворното пространство.
Стойността на строително-ремонтните работи в ДЯ „Детски смях“ възлиза на 1 623 235,80 лв.

Заместник-кметът Пламен Райчев уточни, че в момента се довършва ремонтът на ДГ „Снежанка“, като се очаква до няколко месеца тя да бъде открита, след като бяха одобрено допълнителни средства за довършване на ремонта в размер на 450 хиляди лева. Предстои това да стане и с основната сграда на ДГ „Перуника“, която беше наново изградена, санира се и ДГ „Пролет“. В момента текат процедури за ДГ „Каменица“ и ДГ „Зорница“, както и по изграждане на детските градини на ул. „Богомил“ и на бул. „Александър Стамболийски“.

ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (1) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (3) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (4) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (5) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (6) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (7) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (8) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (9) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (10) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (11) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (12) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (13) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (14) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (16) ДЯ ДЕТСКИ СМЯХ (17)

7,729 total views, no views today