Начало Актуално Кметът Здравко Димитров пожела на Ботев много успехи на новия стадион

Кметът Здравко Димитров пожела на Ботев много успехи на новия стадион

3 5

20.04.2023

Много успехи на новия стадион пожела на футболистите на Ботев кметът Здравко Димитров на днешната първа пресконференция, дадена на съоръжението.

„Мнозина тук все още помнят щастливите мигове, които сме изживели на този стадион и пожелавам на всички отново да ги изживяваме заедно. Това уникално съоръжение е придобивка не само за нас, жълто-черните привърженици, а и за всички пловдивчани и за всички българи, защото съм сигурен, че и националният отбор ще домакинства на този терен. Нека всички се обединим и да го пазим.

Искам специално да благодаря на Бойко Борисов, който повярва и осигури първото финансиране за довършване на стадиона. Благодаря и на моя заместник Пламен Райчев, който хвърли много усилия нещата да се получат, както и на строителя Илиян Филипов, направил и невъзможното стадионът да бъде факт още сега“, заяви Здравко Димитров на пресконференцията.

Той се похвали и с получения днес от столицата Акт 16 на съоръжението, а в края показа и най-ценната реликва – „Златната книга“ на ФК Ботев.

„Това е живата история на клуба, в нея стоят подписите на Н.В. Цар Борис III и на Андрей Ляпчев, описани са подробностите около строежа на първия клубен стадион. След време тази книга ще краси клубния музей, на който ще я предоставя, когато бъде завършен“, обеща кметът на Пловдив.

2,172 total views, no views today