Начало Актуално Кметът Здравко Димитров поздрави участниците в TRUCK EXPO 2023

Кметът Здравко Димитров поздрави участниците в TRUCK EXPO 2023

„За трета поредна година Асоциацията на автомобилните производители избира Пловдив, за да покаже най-новите достижения в тежката автомобилна индустрия и всички останали сектори, свързани с нея. Този избор е признание за усилията ни да утвърждаваме нашия град не само като културна столица, но и като новата индустриална столица на България.“ Това заяви кметът Здравко Димитров в приветствието си при откриването на TRUCK EXPO 2023.

От 8 до 10 юни в Международния панаир се провежда шестото издание на най-голямото изложение в България на тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства с инвестиционно предназначение. Показани са последните модели на водещите марки тежкотоварни автомобили, ремаркета и полуремаркета. Посетителите могат да се запознаят с най-новите хидравлични системи, оборудване и екипировка. Свои продукти представят и фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови инструменти и услуги и др.

Особен интерес за кмета Здравко Димитров, заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов и управителя на „Екобус“ Илко Търпов предизвикаха най-новите модели многоместни електроавтобуси, предназначени за градски транспорт.
truck_expo_8 truck_expo_7 truck_expo_6 truck_expo_5 truck_expo_4 truck_expo_3 truck_expo_2

2,710 total views, no views today