Начало Актуално Кметът Здравко Димитров прие граждани от кв. „Смирненски“ заради строежа на ул. „Юндола“

Кметът Здравко Димитров прие граждани от кв. „Смирненски“ заради строежа на ул. „Юндола“

DSC_9478

Кметът Здравко Димитров се срещна с представители на протестиращите срещу изграждането на нова жилищна сграда на ул. „Юндола“ и ул. „Ручей“ в район „Западен“. Те поискаха от администрацията да разясни какви са основанията за строителството на този терен, на който до момента е имало детска площадка.

Главният архитект Димитър Ахрянов обясни, че са спазени всички законови процедури – имотът е частен и е реституиран с решение на ВКС през 2003 година. На следващ етап през 2008 има промяна на застроителния план с решение на ЕСУТ, на база на който се издава строителното разрешение и теренът не представлява зелено пространство, а е с отреждане за жилищно застрояване.

„Има закони, които ние трябва да спазваме. Не можем да откажем издаване на документите за строителство, нито аз, нито главният архитект, в противен случай на нас ще бъдат наложени както административни, така и съдебни санкции“. Това подчерта заместник-кметът по „Устройство на територията и общинска собственост“ арх. Невена Балчева.

„Не сме съдебен орган. Ще очакваме решението на съда по заведеното от Вас дело и ще се съобразим с него“, заяви кметът Здравко Димитров.

2,070 total views, no views today