Начало Актуално Кметът Здравко Димитров разпореди спешно почистване на бившата Белодробна болница

Кметът Здравко Димитров разпореди спешно почистване на бившата Белодробна болница

Белодробна болница (1) Белодробна болница (2)

28.03.2022

От утре сутрин служители на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“ започват спешно почистване на помещенията в сградите на бившата Белодробна болница „Кудоглу“ също и на прилежащите им паркови пространства. Това стана ясно след работна среща на кмета Здравко Димитров със заместник-кметовете Георги Титюков и Пламен Райчев, директор дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов, управителя и зам.-управителя на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ – д-р Константин Сапунджиев и д-р Генади Странджев. Доктор Странджев е и последният действащ управител на Белодробната болница.

На работната среща бе обсъдена възможността сградата да бъде адаптирана за прием на бежанци и впоследствие да бъде възстановена и работата й за медицински дейности. Здравко Димитров възложи на директорите на общинските предприятия да започнат вътрешно почистване на помещенията, облагородяване на двора, проверка на ВиК инсталацията, електричеството и отоплителната система в сградата. Ще бъде направен и оглед на компрометираните части от покрива.

Заместник-кметът Пламен Райчев се ангажира с архитектурното заснемаме на обекта, тъй като сградата не може да кандидатства за финансиране без наличието на необходимата документация. Екипът на Райчев ще изготви и задание за проектиране и индикативна количествено-стойностна сметка. Община Пловдив ще внесе пълния пакет от документи в Областна администрация, чрез която ще се търси държавна финансова подкрепа.

2,059 total views, no views today