Начало Пловдив днес Кметът Здравко Димитров със специален поздрав по случай Деня на социалния работник

Кметът Здравко Димитров със специален поздрав по случай Деня на социалния работник

social-work-business

Кметът Здравко Димитров изказа своите благодарности към социалните работници на техния празник.

“Днес е 17 март – Денят на социалния работник. Днес е денят на онези, които са посветили най-ценното от живота си – времето си, за да помагат на другите. Днес е денят на грижата и уважението към човека. Днес е денят на взаимопомощта и на сърдечното отношение към хората. Днес е денят на отношението и грижата към нашите родители, близки, към хората в неравностойно положение. Днес е денят на хората, които обичат другите хора.

Социалните работници са онези, които носят своето най-добро сърце. Върху своите грижи те си позволяват да поемат и грижите на другите хора. Те са онези, на които също трябва да ръкопляскаме всяка вечер, както аплодираме лекарите, които се грижат за болните. В сегашната ситуация тези хора още повече не щадят себе си – те са при онези, които имат нужда от тях и показват грижата на цялото общество към тях.

Нашето общество е социално – общество на истинската грижа. То може да оцелее, ако нашите принципи, грижи и организация са насочени към уважението на човека. Социалните работници са онези, които правят това.

Благодаря Ви граждани, доброволци, социални работници, българи, затова че работите за нашето общество и за майка България. Поклон пред Вашия труд!”

4,431 total views, no views today