Начало Актуално Кметът Здравко Димитров участва в заключителна конференция по проект за подкрепа на деца и младежи от уязвими групи

Кметът Здравко Димитров участва в заключителна конференция по проект за подкрепа на деца и младежи от уязвими групи

20230613_101037 20230613_101218

20230613_101254 20230613_103916

 

13.06.2023

40 деца и младежи от уязвими групи в града са получили помощ през последната година по проект „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите“. Благодарение на партньорството между дирекция „Социално подпомагане“ на Община Пловдив, бизнеса и Агенцията за социално подпомагане (АСП) последната година десетки млади хора бяха обучавани и наставлявани, за да развиват уменията си. Тези факти изнесе кметът Здравко Димитров на конференцията и допълни: „Днес, благодарение на усилията на всички страни, видяхме как десетки от тях са започнали своята професионална реализация в компаниите партньори от Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ и „Тракия икономическа зона“. В мое лице всички участници в тази кауза ще имат винаги съмишленик и приятел”.

За Община Пловдив един от главните приоритети ще продължи да бъде подпомагането на деца и младежи от уязвими групи, като целта е да бъдат интегрирани като пълноценни граждани на обществото, чрез предоставяне на социални услуги, реализация на трудовия пазар, което е гаранция за бъдещето им .

Проектът „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите“ се изпълнява в партньорство с Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието, Държавна агенция за закрила на детето, УНИЦЕФ и неправителствени организации.

По  проекта също беше организирано и проведено начално и поддържащо обучение на 30 наставници на младежите в наблюдавани жилища на територията на Р България, които да ги напътстват и подпомагат чрез психологическо, социално, правно, трудово консултиране, да им съдействат за професионално ориентиране, както и да им оказват подкрепа за самостоятелен и пълноценен живот в общността.

2,053 total views, no views today