Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев даде старт на изграждането на олимпийски басейн в Пловдив

Кметът Иван Тотев даде старт на изграждането на олимпийски басейн в Пловдив

basein_kopka_kmet1

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи първа копка по изграждане на басейн с олимпийски размери. Той ще се намира в непосредствена близост до сега съществуващият „Младост“, като двете съоръжения ще бъдат свързани помежду си с топла връзка.

Новият басейн ще бъде 50-метров, като ще може да се разделя на два по-малки тренировъчни по 25 метра, с което общо три ще бъдат местата за тренировка. Предвиден е и център за рехабилитация. Басейнът ще разполага с трибуни от двете страни с над 1000 места за публиката, както и собствена пречиствателна станция.

Плуването в съществуващия басейн „Младост“ е доста интензивно, като на моменти има по 8-10 деца в един коридор, а използването му от граждани е силно ограничено. Ето защо е необходимо изграждането на нов басейн, който да се ползва не само от учениците на спортното училище.

„Това беше сложен проект, създаден е по най-добрия възможен начин. Съгласуван е с клубовете по плуване и отговаря на техническите изисквания. Нашето желание беше той да е най-добрият възможен, функционален и енергоспестяващ басейн, един от най-хубавите в страната“, сподели кметът Иван Тотев.

Той заяви още, че очаква провеждането на много първенства – международни и републикански.

Изграждането на басейна трябва да стане за две години. Инвестицията е за над 12,8 милиона лева. Тренировъчният процес няма да спира по време на строителството.

Кметът Иван Тотев коментира още, че това е само един от обектите, които остават да се реализират в следващия мандат, като „Модър-Царевец“, където има поприключили отчуждители процедури, осигурено финансиране, съгласуване с ВиК за Южния обходен колектор. Друг подобен обект е детската градина на бул. „Александър Стамболийски“, където е стартирана процедурата и също е осигурено финансиране.

„Много са проектите, които сме подготвили важно е да има приемственост в следващото управление за тяхната реализация“, заключи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Всяка година Община Пловдив подпомага дейността на спортните клубове, много от залите и игрищата бяха ремонтирани и обновени, с което се подобриха условията за спорт.

basein_kopka_5 basein_kopka_2 basein_kopka_4 basein_kopka_6 basein_kopka_3 basein_kopka_kmet

6,091 total views, no views today