Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев изпрати доброволци от Пловдив на международно учение

Кметът Иван Тотев изпрати доброволци от Пловдив на международно учение

доброволци_112 (2)

Шестима човека от доброволно формирование „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев, който им пожела на добър час и да се представят на ниво.

От 14 до 16 септември пловдивските доброволци ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци спасители при разрушения от природно бедствие –  земетресение, което се провежда в град Гьонен. Общо 8 държави – Русия, Китай, Румъния, Турция, Азербайджан, Гърция, Германия и България изпращат своите екипи.

Пловдивските доброволци участват за първи път в подобно обучение, като за целта тръгват с пълно оборудване – въжета, дрон, екипировка, трион, носилки, медицинска раница и т.н.. Очакват ги изненади и извънредни ситуации, които ще бъдат симулирани. Единственото, което знаят е, че има „съборена от земетресение“ сграда и че ще оказват помощ на „пострадалите“.

Участието в подобно обучение е от изключително значение, защото доброволците ще обменят опит, знания и умения в оказването на помощ в извънредни ситуации. Членовете на Доброволно формирование „Пловдив 112“ изказаха благодарност на кмета Иван Тотев за оказаната подкрепа от страна на Община Пловдив и за възможността да се включат в това така важно за тях обучение.

доброволци_112 (1) доброволци_112 (4) доброволци_112 (3)

5,582 total views, no views today