Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев обяви началото на нови реконструкции в Стария град

Кметът Иван Тотев обяви началото на нови реконструкции в Стария град

В Балабановата къща кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде старт на поредния проект за Стария град.

Ремонт на покриви, подмяна на дограма от реставратори, реставрация на зидове с художествено изписване и други специфични дейности предстои да бъдат реализирани в 6 обекта – Балабановата къща, Аптека Хипократ, къщите на ул. „Цанко Лавренов” 1, 2 и 3 и на ул. „Стръмна” 1.

Заделените от бюджета на Община Пловдив средства са 250 хил. лв., като в тях е включена и цената на започналия пореден етап от реконструкцията на къща Клианти. По програма „Красива България” се изпълнява възстановяването на къщата на ул. „Стръмна” 3 на обща стойност 300 хил. лв., 100 хил. от които са безвъзмездната помощ.

Дейностите в Стария град продължават с поредната процедура за още 50 нови стълба за осветление, както и с ремонтите на тротоарни настилки около Музикалната академия и на ул. „Д-р Стоян Чомаков”, продължава и пренареждането на калдъръма.

Кметът инж. Иван Тотев благодари на пловдивчани, че след основните акции по почистването на Стария град от графити и паразитна растителност през 2012 г., състоянието на архитектурния  резерват сега е много по-добро, защото се пази. Освен постоянните грижи на Община Пловдив и общинските предприятия „Чистота” и „Градини и паркове”, се забелязва и промяна в отношението на гражданите, за което също съдействат новото осветление и видеокамерите, коментира инж. Тотев.

 

6,781 total views, no views today