Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев откри новото крило за 80 деца в ОДЗ „Космонавт”

Кметът Иван Тотев откри новото крило за 80 деца в ОДЗ „Космонавт”

За първи път през нашия мандат пловдивчани ще могат да кажат:  Аз не бързам да записвам детето си за детска градина още щом се роди; аз не губя времето си да чакам по опашки пред детските градини по три денонощия, както други бащи и майки чакаха  около Нова година 2008/2009 в район „Северен”.

С тези думи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се обърна към десетките граждани, районни кметове и общински съветници, които дойдоха за откриването на новото крило към Обединено детско заведение „Космонавт” в район „Северен”. С двете детски и една яслена група за общо около 80 деца в новата сграда, детското заведение – досега с близо 250 деца, става най-голямото в града.

Ние, оптимистите, знаехме, че днешният празник ще се случи, защото вярвахме на кмета на нашия район „Северен” инж. Ральо Ралев и бяхме сигурни в подкрепата на инж. Иван Тотев, отбеляза директорът на ОДЗ „Космонавт” Слава Антова.

 В началото на мандата заварихме един проект  на стойност 785 хил. лв. Кметът инж. Тотев даде съгласие за изпълнението, но ни разпореди да преразгледаме проекта, след което сметката падна до 560 хил. лв., разказа инж. Ралев.

 Най-близките контакти с хората са чрез чистите детски очи, в които откриваме искрена радост при откриване на поредното детско заведение, подчерта инж. Тотев. Той припомни, че само преди седмица беше открита новата детска ясла „Приказка” в район „Тракия”, а след около две седмици ще се реже лентата на нова детска градина в район „Южен”.

6,714 total views, no views today