Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев посрещна вицепрезидент на Интел и неговия баща, роден в Пловдив

Кметът Иван Тотев посрещна вицепрезидент на Интел и неговия баща, роден в Пловдив

viceprezident Intel (12)

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна днес с вицепрезидента на Интел и генерален мениджър на Интел Израел Янив Гарти, с неговия баща Азраел Гарти, чиито корени са от града под тепетата.

Добре дошли в нашия слънчев и усмихнат град. Град, символ на толерантност и уважение между етноси и религии, заяви кметът Иван Тотев и разказа за историята, богатото културно-историческо наследство и икономическото развитие на Пловдив.

Комбинацията между индустрия, култура, добра инфраструктура и градска среда правят Пловдив предпочитано място за живот. Голям тласък през последните години бележи и IT индустрията, а авторитетните ни висши учебни заведения привличат много млади хора от страната и Европа. През тази година градът ни е горд носител на титлата Европейска столица на културата, презентира кметът инж. Иван Тотев.

В емоционално слово на български език Азраел Гарти разказа за историята на семейството си, за младежките години в Пловдив, за онези дни, в които ешелоните е трябвало да откарат евреите до лагерите на смъртта, но църквата и пловдивското гражданство не са позволили това да се случи.

Не съм забравил Земята на моето рождение. Гордя се, че съм роден в България и съм горд да бъда днес тук, заяви Азраел Гарти.

Въпреки, че не съм роден в тук, част от мен винаги ще е в Пловдив, каза Янив Гарти. В представителната зала  на площад „Стефан Стамболов“ 1 вицепрезидентът на Интел – водещата световна компания за микропроцесори и специализирани интегрални схеми, изрази готовност за бъдещи разговори за реализирането на общи проекти в сферата на образованието и IT индустрията.

Баща и син Гарти бяха отличени от кмета Иван Тотев с почетни плакети с герба на Пловдив.

На емоционалния разговор в общината присъстваха заместник-кметът Стефан Стоянов, Мигел Ернандес – търговски аташе на посолството на САЩ,  Камен Минков – търговски аташе в посолството на България в Израел, представители на Американската търговска камара, академичната общност.

По-късно през деня те проведоха среща с представители на водещи фирми от Тракия икономическа зона.

Гостите са в България за участие във форум INNOSTART, който се организира от Американската търговска камара в България и Израел с подкрепата на посолствата на САЩ и Израел в София.

viceprezident Intel (1) viceprezident Intel (3) viceprezident Intel (2) viceprezident Intel (5) viceprezident Intel (7) viceprezident Intel (6) viceprezident Intel (4) viceprezident Intel (8)

5,200 total views, no views today