Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев присъства на старта на рехабилитацията на жп участък Скутаре – Оризово

Кметът Иван Тотев присъства на старта на рехабилитацията на жп участък Скутаре – Оризово

jp_belozem_kopka1

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев присъства на церемонията за първата копка на  рехабилитацията на железопътен участък Скутаре – Оризово, част от проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив – Бургас, Фаза 2“.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев заяви, че за цялостната рехабилитация на 26-километровата жп отсечка се инвестират 70 милиона лева. По думите му, строителните дейности трябва да приключат до началото на 2019 г., след което по това направление влаковете ще могат да се движат със скорост между 130 и 160 км/ч. Той заяви още, че жп гарата в Белозем също ще бъде модернизирана в рамките на година и половина.

Генералният директор на ДП НКЖИ инж. Красимир Папукчийски  допълни, че рехабилитацията на тази линия е от съществено значение както за България, така и за Европа, а цялостната реализация на проекта ще допринесе за изпълнение на поетите ангажименти на Република България за развитие на железопътната инфраструктура и достигане на европейските стандарти.

Официалната церемония се състоя на жп гара Белозем и на нея присъстваха представители на местната власт, на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и други официални лица.

jp_belozem_kopka3 jp_belozem_kopka2

8,495 total views, no views today