Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев с коледни подаръци за първите тризнаци на Пловдив за 2015 година

Кметът Иван Тотев с коледни подаръци за първите тризнаци на Пловдив за 2015 година

kmet_triznatzi

Специален коледен подарък от кмета на Пловдив Иван Тотев получиха тризначките Даная, Дария и Анелия. Те се родиха на 18 май и са първите тризнаци в града за 2015 година.

„Да растат живи, здрави и усмихнати и да радват родителите си”, пожела кметът. Той посочи, че 430 деца по-малко да се родили тази година в Пловдив в сравнение с миналата.

„Най-голямото богатство на една държава, на един град са хората. Това да имаме много деца не е нещо, което трябва да ни плаши като родители, щом имаме и подкрепата на институциите. Ние трябва да знаем, че са налице всички необходими условия за отглеждането на деца в страната, защото живеем в една от най-спокойните държави в света”, заключи градоначалникът.

Сърдечни благодарности от майката на трите момичета Недялка получи Иван Тотев за подкрепата, която Община Пловдив е оказала и оказва.

Преди няколко месеца беше променена и нормативната уредба, като по предложение на кмета Общинският съвет прие решение за отпускане на 5000 лева еднократна помощ и социален асистент на заплата от общинския бюджет, който да съдейства на семейството до навършването на 2-годишна възраст на децата. Така Пловдив стана първият български град със специално внимание към родените в него тризнаци.

В края на днешната среща кметът Иван Тотев обеща за първата годинка на Даная, Дария и Анелия голяма вкусна торта.

6,372 total views, no views today