Начало Актуално Кметът инспектира довършването на пет нови детски градини

Кметът инспектира довършването на пет нови детски градини

детски градини (1) детски градини (2)

детски градини (4) детски градини (10)

 

02.11.2023

Кметът Здравко Димитров и неговият заместник Пламен Райчев инспектираха довършителните дейности на пет нови детски градини и ясли, които са построени в този мандат.

Двамата останаха доволни от видяното и похвалиха изпълнителите.

Детските заведения „Зорница“ в район “Южен” и „Каменица“ на ул. „Богомил“ са построени и предстои обзавеждането и оборудването им.

Двамата разгледаха и новата градина в квартал “Съдийски”, която тепърва ще бъде довършена, но до края на годината изпълнителите поеха ангажимент да е готова.

Кметът и неговият заместник останаха най-впечатлени от напредъка на детската градина в ЖР „Тракия“. Тя вече е напълно обзаведена и очаква до броени дни своите възпитаници. При инспекцията Здравко Димитров и Пламен Райчев разгледаха спалните помещения, занималните и оборудваната кухня, а след това похвалиха и обособените места за всяка група в двора.

„Отговаряме на нуждите на пловдивчани за още места в детските заведения и спазваме едно от обещанията, които дадох в началото на моя мандат. Няколко детски градини и ясли бяха построени и вече приемат деца, сега още 4 ще отворят врати. Нека и моят наследник продължи тези дейности, защото децата са бъдещето на този град и трябва да се радват на нови и модерни градини“, пожела кметът Димитров.

В края на инспекцията двамата кметове посетиха и детска градина „Майчина грижа“ в район „Централен“, която бе напълно обновена.

„Предизвикателството тук бе, че ремонтните дейности се извършваха при работеща градина, която бе в доста тежко състояние. Виждам, че са подменени таваните, обновена е фасадата, премахнат е гредоредът, подменена е и настилката в двора. Поздравявам изпълнителите за свършената работа“, коментира доволен след инспекцията Пламен Райчев.

 

4,128 total views, no views today