Начало Актуално Кметът Костадин Димитров показа Епископската базилика на председателя на Националното събрание на Република Корея

Кметът Костадин Димитров показа Епископската базилика на председателя на Националното събрание на Република Корея

delegazia_korea4 korea_delegazia

korea_delegazia1 korea_delegazia2 (2)

 

12.02.2024

Делегация, водена от председателя на Националното събрание на Република Корея г-н Ким Джин-пьо, посети Пловдив. Тя бе посрещната в Епископската базилика на Филипопол от кмета на Пловдив Костадин Димитров, председателя на Общинския съвет Атанас Узунов и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Кметът Костадин Димитров посочи, че културата и представянето на архитектурно-историческото наследство по най-добрия начин, са сред основните приоритети на ръководството на Община Пловдив.

Председателят на Националното събрание на Република Корея остана възхитен от мозайките, изложени в Базиликата. Огромно впечатление му направи изображението на пауна с отворената си пищна, многоцветна опашка – олицетворение на райската градина и безсмъртието на душата.

Кметът Костадин Димитров подчерта дългогодишното сътрудничество и приятелски отношения  с Република Корея и припомни, че Пловдив е побратимен с корейския град Тегу.

После гостите разгледаха Античния Одеон, Западните пропилеи, Главната улица и Античния театър. Председателят на Националното събрание на Република Корея си направи снимки за спомен пред Община Пловдив.

Делегацията, водена от Ким Джин-пьо, е на официално посещение в България по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

3,169 total views, no views today