Начало Събития Кметът на Пловдив Здравко Димитров: Боксовият мач между Тервел Пулев и Дешон Уебстър ще бъде спортен празник за града

Кметът на Пловдив Здравко Димитров: Боксовият мач между Тервел Пулев и Дешон Уебстър ще бъде спортен празник за града

boksova gala_Tevel Pulev (1)

Боксовият мач между Тервел Пулев и Дешон Уебстър, както и цялата боксова гала вечер, ще бъде спортен празник за град Пловдив. Това заяви на пресконференция по повод предстоящото събитие кметът на Община Пловдив Здравко Димитров. По думи на му провеждането на боксова среща от такава величина е огромна чест за Пловдив.

„Искам да благодаря на организаторите, че предпочетоха град Пловдив за тази гала вечер. Пловдив е Европейска столица на културата, но и столица на спорта. Знаем колко спортни звезди са поели по пътя си от този град“, коментира Здравко Димитров и призова всички жители на Пловдив да присъстват на боксовата гала вечер и да подкрепят Тервел Пулев. „Лично ще присъствам на събитието и съм сигурен, че ще стане хубав мач и че нашето момче ще победи“, посочи кметът на Пловдив.

На пресконференцията присъстваха също братя Пулеви, техният мениджър, както и самият Дешон Уебстър. Кубрат Пулев заяви, че е изключително щастлив от факта, че мачът на неговия брат Тервел ще се проведе точно в Пловдив. „Очакваме една хубава битка на брат ми и много боксови двубои, които ще са драматични. Има три в тежка категория с българско участие“, каза Кубрат Пулев и посочи, че подобно културно събитие не е правено в Пловдив от много време. „Надявам се всички да се насладят на тази грандиозна боксова гала вечер. Най-важното е Тервел да победи“, допълни той.

Тервел Пулев изрази надежда боксовата гала вечер в Пловдив да предизвика достатъчно голям интерес, като бе категоричен, че ще покаже своя талант на предстоящия мач. „Ще направя всичко възможно победата да е за мен“, посочи Тервел Пулев.

Боксовата гала вечер, част от която ще бъде и срещата между Тервел Пулев и Дешон Уебстър, ще се проведе от 19.00 часа на 14 декември в зала „Колодрума”. Тя се провежда под патронажа на Община Пловдив и на кмета Здравко Димитров. Победителят ще вземе интерконтинеталната титла в полутежка категория. Тервел Пулев има 12 победи с нокаут и 2 със съдийско решение като професионален боксьор. Уебстър е на 28 години родом от Канзас Сити и за първи път ще се боксира извън родината си. Той има 16 мача в професионалната си кариера, като е спечелил 12, загубил е два и има две ремита. Пораженията му са от непобедените до момента Стивън Нелсън и Али Ахмедов.

5,107 total views, no views today