Начало Пловдив днес Кметът на Пловдив посрещна новия състав на баскетболния отбор „Академик бултекс 99″

Кметът на Пловдив посрещна новия състав на баскетболния отбор „Академик бултекс 99″

DSC_7329

Новият състав на мъжкия баскетболен отбор на „Академик“ Бултекс 99 беше представен днес в заседателната зала на Община Пловдив преди официалното откриване на новия спортен сезон. Освен играчите пред кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кмета Георги Титюков бе представен и новият старши треньор – Дарко Костич.

„На добър час, пожелавам Ви много успехи. Радвам се, че „Академик“ Бултекс 99 ще играят мачовете си в многофункционална спортна зала „Колодрума“, което се осъществява и с помощта на новите спонсори, които подкрепят отбора,“ заяви кметът Иван Тотев.

Над 30 са мачовете, по време на които пловдивчани ще имат възможност да подкрепят и да се наслаждават на играта на любимия си отбор. В момента доста добре се развива и детската школа на отбора, като много състезатели излизат от там.

Условията в многофункционална спорта зала „Колодрума“ дават възможност в Пловдив да бъде домакин на много спортни първенства по баскетбол – като Балканска купа.

„Целта ни е да сме в първата четворка, да се борим за финали, за купа България, за Балканската лига. Надявам се да имаме късмет, защото миналата година една точка не ни достигна да играем на финалите“, сподели президентът на клуба Васил Врачев. Той изрази надежда все повече публика да присъства на мачовете в зала Колодрума.

Желанието на ръководството на отбора е да привлекат още повече деца, които да играят и които усилено да тренират баскетбол.

Първият мач ще се играе на 6 октомври срещу „Балкан“ – Ботевград.

„Радостно е, когато има пловдивска фирма, която участва в пловдивски каузи – такъв е примерът на господин Ангел Стоилов. Надявам се още пловдивски компании да се включат и да подкрепят спорта“, посочи кметът Иван Тотев.

„Надявам се да повлека крак и още пловдивски колеги да се присъединят. Спортът е едно от малкото неща, които могат да се откъснат от ежедневието, надявам се детският баскетбол също да се развие, а Пловдив да бъде център на баскетбола,“ потвърди Ангел Стоилов

„Радвам се за добрите условия, които са ни представени за работа. Клубът е добре организиран, резултатите са тези, които водят спортистите в залата. Играчите дават всичко от себе си на терена. Няма да е лесно. Оптимист съм, че ще постигнем добър сезон, заключи новият старши треньор Дарко Костич.

Община Пловдив подкрепя баскетболния отбор на „Академик Бултекс 99“, като през настоящата година отдели 150 000 лева от бюджета си.

DSC_7316DSC_7319DSC_7320DSC_7329

6,612 total views, no views today