Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев откри реконструирания път към Овощарския институт

Кметът Иван Тотев откри реконструирания път към Овощарския институт

С маркировката и с новото осветление пътят стана невероятен, така трябва да изглеждат всички входове на града. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при откриването на реконструирания участък на ул. „Димитър Талев” от табелата на града до бившия жп-прелез. Кметът сподели радостта си, че с пълната реконструкция на дългото 1,5 км трасе е решен проблем, пораждал години наред недоволството на гражданите от трагичното състояние на пътната отсечка. Това е един от най-натоварените пътища, печеливши са както пловдивчани, така и хилядите хора от Родопската яка, които всекидневно пътуват до Пловдив, коментира той и припомни, че при актуализацията на бюджета приз лятото за ремонта целево бяха отпуснати 750 хил. лв.

Политиката на Община Пловдив е, когато правим пътища, на 100 процента да съгласуваме дейността си с ВиК и да добавяме осветление, като по този начин предоставяме един завършен интегриран продукт, отбеляза инж. Тотев. За реконструкцията са използвани материали от Джебелската кариера и полимодифициран битум, които са най-добрите за градски пътища.

Навсякъде в Пловдив  вече се работи с топла фуга. При този метод  асфалтът се полага едновременно върху двете части на платното. Това налага затварянето на пътищата за движение, но пък трайността на трасето се увеличава с няколко години.

В бюджета за 2014 г. се залагат 150 хил. лв., с които реконструкцията на „Димитър Талев” ще завърши до бул. „Александър Стамболийски”.

5,409 total views, no views today