Начало Актуално Концертът „Музика под звездите“ на Михаела Филева с диригент Максим Ешкенази в Пловдив – буря от емоции и незабравимо музикално преживяване

Концертът „Музика под звездите“ на Михаела Филева с диригент Максим Ешкенази в Пловдив – буря от емоции и незабравимо музикално преживяване

IMG_9554 IMG_9553

Тази неделя (4 октомври), концертът „Музика под звездите“ остави незабравим спомен в сърцата на феновете на Михаела Филева и Максим Ешкенази. Стотици жители и гости на Пловдив се насладиха на неповторимия музикален проект, поднесен с много любов, професионализъм и желание. „Музика под звездите“ е събитие, което премахва границите между музикалните стилове. Михаела Филева и Максим Ешкенази са посланиците, които събраха на една сцена съвременното и класическото в музиката, като показаха, че всеки от жанровете е по своему красив, завладяващ и достъпен за всички, които отворят сърцето и душата си.

Първа на сцената излезе Михаела Филева с музикантите Васил Крумов – китари, Красимир Тодоров – клавишни, Александър Обретенов – бас китара и Васил Вутев – барабани. Хитовете „Инкогнито“, „Латино сеньорита“, „Родана с късмет“ и „Опасно близки“ прозвучаха в красиви лайв версии, но това беше само първата приятна емоция за публиката. Последва плавен преход към симфоничната част от концерта с изпълнението на „Нова страница“ в акомпанимент на пиано, след което на сцената излезе оркестърът с диригент Максим Ешкенази, който поведе публиката през потайностите на класическата музика. Към тях се присъединиха баритона Валери Турманов и сопраното Йоана Кадийска. Любими класически произведения и филмова музика прозвучаха в изпълнение на симфоничен оркестър и тримата талантливи солисти. Почитателите на Михаела Филева се насладиха на красивото звучене на емблематичната балада „И аз съм тук“ в акомпанимент на щрайх, както и на новата оркестрация на песента „Приливи и отливи“, с  която концерта трябваше да завърши. Публиката категорично отказа да приеме, че концертът е свършил и аплодира бурно своите любимци, които се завърнаха на сцената за още два биса.

След успеха на „Музика под звездите“, организаторите от Монте Мюзик планират поредицата да продължи. Концертът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

3,237 total views, no views today