Начало Култура Концерт на Биг бенд Пловдив със солистка Едит Унджиян и 12-годишната Теди зарадва пловдивчани в празничния ден

Концерт на Биг бенд Пловдив със солистка Едит Унджиян и 12-годишната Теди зарадва пловдивчани в празничния ден

В празничния 6-ти септември, община Пловдив зарадва пловдивчани и гости на града с два безплатни концерта на сцената на пл. Стефан Стамболов“, като част от програмата по повод честването на 137-та годишнина от Съединението на България и Празника на град Пловдив.

Първият от концертите се проведе по обяд, когато публиката се наслади на изпълненията на обичания „Биг Бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев и тяхната прекрасната солистка Едит Унджиян. Този път Едит беше подбрала репертоар, в който освен запазената марка – песни от класически джаз до съвременни латино и поп изпълнения, специално място бе отредено на българската музика.

„Биг Бенд Пловдив“ е съставен изцяло от професионални музиканти и през годините бързо се превръща в една от музикалните емблеми на Пловдив. Основател, ръководител и диригент на оркестъра е Николай Гешев. Лесно разпознаваем, темпераментен на сцената и много обичан от своята възторжена публика – така най-кратко може да се опише присъствието на Биг Бенда. Оркестърът има осъществени множество проекти с почти всички изявени джаз и поп изпълнители в България. От няколко години си партнира на сцената и с талантите на „Арт Войс център“ с ръководител Руми Иванова.

В концерта участва Теодора Патова на 12г., възпитаник на школата, която тази есен ще бъде ученичка в 6-ти клас. Теди се представи отлично и получи бурни овации от публиката и гореща подкрепа на сцената от Едит и Биг Бенда. Изявата ѝ на голяма сцена с професионален оркестър е награда, която Теди спечели на последния конкурс за млади таланти, в който тя е победител.
15 7 6 5 3 1 4 2

2,274 total views, no views today