Начало Събития КОНЦЕРТ НА ВИРТУОЗЕН КАЗАХСКИ ОРКЕСТЪР

КОНЦЕРТ НА ВИРТУОЗЕН КАЗАХСКИ ОРКЕСТЪР

Казахският държавен академичен оркестър за народни инструменти „Курмангазъ” гостува в Пловдив по повод 25 години дипломатически отношения

Във връзка с отбелязването на 25 години от установяването на дипломатически отношения между Република България и Република Казахстан, Посолството на Република Казахстан у нас организира гостуване на един от най-известните, представителни и популярни оркестри – Казахския държавен академичен оркестър за народни инструменти „Курмангазъ”.

Концертите в България са три – на 20 март в гр. Пловдив, на 22 март в гр. София и на 24 март в гр. Варна и се провеждат под патронажа на Министерство на културата на Република България и Посолството на Казахстан в София.

В Пловдив, Казахският държавен академичен оркестър за народни инструменти „Курмангазъ” ще се представи на 20 март 2017 г., понеделник, от 19 часа в залата на Драматичен театър Пловдив. Музикалното събитие е под наслов „Мeлодиите на Великата Степ”, а в програмата са включени произведения на казахски композитори, както и световна класика – Жорж Бизе, Антонио Вивалди, Имре Калман, Йохан Щраус и др.

Най-старият оркестър в Казахстан е създаден през 1934 г. от известния казахски композитор и фолклорист Ахмет Жубанов. Музикантите в оркестъра използват само казахски народни инструменти, по-голямата част – струнни (домбра, кобъз).

no

6,872 total views, no views today