Начало Събития Концерт на проф. Луиза Село (флейта) и Аурора Сабия (пиано) за Празника на Пловдив

Концерт на проф. Луиза Село (флейта) и Аурора Сабия (пиано) за Празника на Пловдив

1

В навечерието на Празника на Пловдив – 6 септември и денят, в който ще честваме 134-та годишнина от Съединението на България, по покана на Община Пловдив в града гостува отново прочутият музикант проф. Луиза Село, която ще изнесе безплатен концерт на пловдивчани и гости на града.

Събитието е на 5 септември 2019г., от 18.00 часа в Зала „Съединение“ на Регионален исторически музей – Пловдив с вход СВОБОДЕН!

Концертът на проф. Луиза Село (флейта) – посланик на италианската музика по света и представител на културата в град Удине, Италия, ще е в съпровод на Аурора Сабия (пиано).

Луиза Село

Известната флейтистка, която изнася концерти по целия свят е определена от музикалните критици на Ню Йорк Концерт Ревю като „ Красива комбинация от екстровертна страст и истинска нежност с отличен контрол на въздуха, брилянтна техника, огромен звуков обхват и изобилие от чар. „ Тя е също Миадзава артист, както и знатен и почетен професор в Музикалната Консерватория на гр. Триесте, Италия, Виенски Университет и Нов Български Университет. Проф.Луиза Село е президент на историческата асоциация „Амичи делла Музика“ гр.Удине.

Аурора Сабия (пиано) е личен пианист на Луиза Село, както и корепетитор на редица други интернационални концертиращи музиканти като Бруно Канино, Антон Никулеско, Карол Винсенс и др.

……………………………………………..

Едни от най-добрите камерни музиканти на нашето време, изключителният дует Луиза Селло (флейта) и Бруно Канино (пиано) гостуваха за първи път в Пловдив на 11 май 2018 г., когато изнесоха безплатен концерт за пловдивчани и гости на града в Дома на културата „Борис Христов“.

Събитието, организирано от Община Пловдив, беше подарък за меломаните в града под тепетата и бе посветено на един от най-светлите български празници – 24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

5

8,175 total views, no views today