Начало Актуално Костадин Димитров запали светлините на коледната елха

Костадин Димитров запали светлините на коледната елха

unnamed (10) unnamed (11)

 

04.12.2023

Кметът на Пловдив Костадин Димитров символично запали светлините на коледната елха на площад „Стефан Стамболов“. Тържеството започна с изпълнението на 7-годишната победителка в над 20 конкурса по пеене Катерина Кънева от Арт Войс Център, с музикален педагог Руми Иванова. Програмата продължи с любими празнични песни, изпълнени от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив, с диригент Милка Толедова и музикален съпровод Юлия Петрова.

Помощник бе и обичаният Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември.

Кметът на Пловдив поздрави присъстващите.

„За мен е радост да запалим светлините на коледната елха – символ на предстоящите празници. Нека тя е и символ на това, че можем заедно да преодоляваме предизвикателствата пред нас. В навечерието сме на Рождество Христово – най-вълшебното време от годината, което отъждествява новото начало, вярата, добротата, любовта и надеждата. Желая Ви от сърце много здраве, сбъднати мечти, усмихнати и споделени мигове с близки и приятели“, каза кметът и пожела на всички весели празници.

Под аплодисментите на гостите, заедно малки и големи отброиха последните десет секунди, преди да грейнат светлините на 13-метровото коледно дърво. Небето бе озарено от внушителни фойерверки, които поставиха началото на честванията за Коледа и Нова година.

На ритуала по запалването на елхата присъстваха и председателят на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов, заместник-областният управител Атанас Ташков, заместник-кметове на Община Пловдив и районни кметове, както и стотици пловдивчани и гости на града.

2,240 total views, no views today