Начало Актуално Краси Аврамов разказва в ноти „Български свят“, заедно със 120 артисти на сцената на Античния театър

Краси Аврамов разказва в ноти „Български свят“, заедно със 120 артисти на сцената на Античния театър

плакатЧовека глас готви най-мащабния си концерт-спектакъл за септември

Необятното пътешествие на духа, което Античния театър в Пловдив сам по себе си предлага, ще придобие още по-вълнуващо звучене, благодарение на всепризнатия талант на Краси Аврамов, който на 13 септември ще постави в пределите на едно от най-емблематичните места у нас своя концерт-спектакъл „Български свят“. Началото е в 20.30 часа.

Заедно с Човека глас, който има световна музикална кариера, на сцената ще излязат 120 артисти, за да изпълнят в друг прочит неговите песни, както и съвсем новите му творби – общо 18 композиции. Ще участват Симфоничен оркестър на Българското национално радио с диригент Димитър Косев, балета на Държавен музикален театър, Хорът на Пловдивските момчета „Стефка Благоева“, изпълнители от „Филип Кутев“, гости от Япония – тайко барабанисти Такуя и световната цигуларка Керън Бригс, позната от концертите на Яни в Акропола.

„Знам, че още говорят за концерта ми „Мълчаливи гласове“, който беше заснет и излъчен по БНТ през 1998 година, затова вярвам, че 25 години по-късно хората от публиката ще дойдат – някои с децата си, други – с внуците си. С този концерт искам да надградя себе си. Вълнувам се – това ще бъде сбъдната мечта“, казва певецът, който е и режисьор, и продуцент на спектакъла.

Водещ и ко-режисьор ще бъде актьорът Ники Сотиров, аранжиментите на песните са дело на Румен Бояджиев-младши и Добромир Кисьов. Бандата, която ще свири през специалната вечер, обещаваща да се превърне в едно наистина незабравимо преживяване, ще бъде съставена от най-добрите музиканти в страната, събрани и ръководени от пианиста Калин Жечев.

„България е един цял свят, който може да предложи много на остатъка от планетата. Едно от най-големите му богатства е музиката, съхранила нашата култура и дух през вековете. В проекта се включват редица международни музиканти, които се обединяват в изкуство, противопоставящо се на обезпокоителния образ, придобит от човечеството през последните години, заставайки срещу агресията, алчността и жестокостта“, казва още Краси Аврамов.

С цел концертът, зад който застават „Майлс Продакшън“, да бъде наистина паметен, в него ще вземе участие и чуждестранна музикална звезда, чийто хит през миналата година хората по цялата планета запяха. Името му обаче все още се пази в тайна.

Билети на цени от 30 до 100 лв. се продават на касите пред Община Пловдив, в ТИЦ на Римския стадион, на касата на Античен театър ( вход към АМТИИ), каса МаскАрт в ДК „Борис Христов“, в цялата мрежа на Eventim, в Grabo, както и онлайн.
Краси Аврамов 2_NEW

3,164 total views, no views today