Начало Актуално Куклен театър на открито в парка очаква деца от 3 до 103 години

Куклен театър на открито в парка очаква деца от 3 до 103 години

Posteri

20.05.2022

Три дни безплатни куклени представления ще се играят в три пловдивски парка

 

Куклен театър „Барса“ кани малчуганите, техните родители, баби и дядовци, батковци и каки на безплатни детски представления в три пловдивски парка, в три поредни дни, където ще оживеят любими детски герои в кукления спектакъл „Вълшебната торбичка“.

Проектът „Куклен театър на открито в парка за деца от 3 до 103 години“ не е нов за Културния календар на Пловдив. Провежда се за втори път в града , като началото на тази идея за куклени представления на открито беше осъществена за първи път през месец май на 2021г. , с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Целта е да се даде възможност на деца от 3 до 103 години да прекарат приятни мигове със своите любими куклени герои в любимия парк за игри сред своите връстници и приятели.

Тази година срещите между публиката и куклите започна през месец май. Първите дати бяха 1, 2 и 3 май  в Район Южен, парк „Белите брези“, в Район Западен  в кв. Прослав, пред Читалището и в „Парк Ружа“.

 

Следващите три дати, в които малчуганите ще гледат представлението „Вълшебната торбичка“ са:

 

22 май, неделя, район Източен,  парк „Каменица“ (срещу Бирена фабрика) – 11,00 часа

23 май, понеделник, район Северен, парк „Рибница“ – 11,00 часа

24 май,  вторник, район Тракия, парк до Лидъл  – 11,00 часа

 

Подбран е най-удобният час за Уважаемият малък зрител. Входа за всички очаквани наши гости е свободен. Театралната игра вплита базови за детското развитие и възприятия модели, поднесени забавно с много музика и усмивка. Разбира се, не забравяме и намигването към по порасналите гости. Представленията са с продължителност 45-50 минути, а след това предстоят забавни игри и танци. Идеята е малкият зрител, чрез преживявания да опознае заобикалящият го свят. Кукленият театър проповядва ценности и дава важни житейски уроци докато ни забавлява. Всяка история пресъздадена в приказка, чрез куклени герои ни дава велика поука: Да запазим детското и човешкото в себе си! Въпреки всичко! Въпреки всеки! Представленията въздействат не само на основният ни малък на възраст зрител, но и на придружаващият го мама, татко, баба, дядо, батко, кака“, споделя Елисавета Тошева – Гергинска от театър „Барса“, който съществува от 1998 г., а представленията му са предназначени предимно за детската аудитория.

 

2,597 total views, no views today