Начало Актуално Кученцата от общинския приют зарадваха стотици пловдивчани

Кученцата от общинския приют зарадваха стотици пловдивчани

08.04.2024

Много вълнения, ласки и разходки подариха пловдивчани и гостите на града на кучетата от пловдивския общински приют. Така Община Пловдив отбеляза Световния ден на бездомните животни на площад „Централен“, където стотици хора се спряха, за да се порадват на дружелюбните опашатковци.

 

На събитието присъства и зам.-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов, който обясни, че тези инициативи ще станат регулярни, за да може хората да се запознаят отблизо с кученцата и евентуално да ги осиновят.

 

Освен обитателите на приюта, специални „гости“ бяха още кучето Атос, което вече няколко години работи като детски терапевт в пловдивската педиатрия и вдъхва кураж на пациенти с онкологични и други тежки заболявания, както и любимият на всички котарак Гошко от Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив.

 

В помощ на бездомните животни се включиха и децата от сдружение „Паралелен свят“, които организираха благотворителен базар с ръчно изработени картички и сувенири.

 

В момента в общинския приют “Приятел завинаги” се настанени 90 кучета, които чакат своите нови собственици. Осиновените кучета излизат от приюта обезпаразитени, кастрирани и ваксинирани, като новият собственик получава и ветеринарен паспорт на кучето.

 

 

През следващите месеци предстоят още подобни събития, на които пловдивчани ще имат шанса да се запознаят с още обитатели на приюта. Повече информация за кученцата ще намерите тук: https://www.facebook.com/groups/833422206705265

 

 

1,503 total views, no views today