Начало Актуално Кучета от общинския приют отново ще дефилират в киноложка изложба

Кучета от общинския приют отново ще дефилират в киноложка изложба

По информация от регистъра за безстопанствени животни при общинския приют за кучета, от началото на 2013 година до момента от там са одомашнени, т.е. взети за отглеждане в домашни условия,  77 безстопанствени кучета. Собствениците на голяма част от тях  /37 бр./ ще ги отглеждат в Пловдив, а останалите /40 бр./ ще се отглеждат извън нашия град.

В рамките  на проведените две официални одомашнителни кампании, стопани си намериха 10 бездомни кучета. За това как едно от тях откри през пролетта любящи и грижовни собственици, и как се чувстват заедно днес, ви разказахме и показахме на електронната страница на общината :

http://www.plovdiv.bg/wp-content/uploads/2013/04/%D0%9D%D0%BE%D0%B2-Microsoft-Office-PowerPoint-Presentation.pdf

http://www.plovdiv.bg/wp-content/uploads/2013/04/epizod2.pdf

В дните 6-ти и 7-ми септември Пловдивското киноложко дружество отново ще бъде организатор на две Национални изложби на кучета – „Plovdiv CUP 2013 – 2”.

Програмата на събитието предвижда на добре познатата сцена в Цар Симеоновата градина сред породистите екземпляри отново да дефилират за пловдивчани и подбрани кучета от пловдивския приют.

Бездомните кучета ще могат да бъдат одомашнени още там, на място. Припомняме, че животните ще бъдат предварително кастрирани, обезпаразитени, чипирани, с всички необходими ваксини и с надлежно попълнен ветеринарен паспорт.

На специализиран щанд в градината, служители от общинския приют ще предоставят брошури с полезна информация, ще отговарят на Вашите въпроси за работата, която извършват в приюта, за манипулациите по животните, които се настаняват там, ще ви разкажат за подбраните кучета, които ще бъдат с тях на изложбата.

Надяваме се, че всяко едно от бездомните животни, които ще бъдат представени по време на поредната кампания на открито ще си тръгнат от дефилето с нов, грижовен стопанин.

9,016 total views, no views today