Начало Спорт Любителско бягане на 5 км. вече и в Пловдив

Любителско бягане на 5 км. вече и в Пловдив

На 12 април 2014 год. ще се състои първият старт на любителско бягане на 5 км. в Пловдив. Всяка събота от 09:00 ч. на Гребния канал пловдивчани ще могат безплатно да се включат в спортната активност. Няма значение от възраст или физическа подготовка. Важно е само човек да има желание да поддържа форма и да се забавлява като спринтира, пробяга или „проходи“ 5-те километра, съобщават организаторите. Стартът е пред главните трибуни на Гребния канал.

Всеки, който иска да участва, трябва да се регистрира в интернет на www.5kmrun.bg Регистрацията и участието ви в бягането са абсолютно безплатни!

Важно е да бъде разпечатан индивидуалният баркод, който ще всеки ще получи след регистрация. Индивидуалният баркод трябва да бъде носен по време на бягането. С баркода се отчита времето, за което всеки участник е изминал 5-те км. Резултатите ще бъдат изпратени на електронната поща веднага след бягането. Въпреки че акценът не е в състезанието, специална точкова система ще отразява личните постижения и насърчава към по-добри резултати любителите на спортната надпревара. Освен това бегачите ще узнаят и какви са възрастовите им постижения, изчислени въз основа на международно призната таблица, създадена от Световната асоциация на атлетите ветерани.

От месец март тази година Adidas се присъедини към 5kmrun. Спортният бранд ще организира и различни инициативи, за да поощри регулярното спортуване на открито. Целта е повече хора да възприемат културата да се грижат за физическото си здраве регулярно.

За най-постоянните в бяганията ще има награди. Тези, които финишират 50 пъти през годината, ще получат професионална фланелка за бягане, прекосилите финала 100 пъти – фланелка и анцуг, а за записалите 250 бягания наградата ще е специална.

Идеята за 5 км. свободно, но организирано бягане е пренесена от Англия, където в парковете през почивните дни много хора се събират, за да тичат заедно. Вече една година в Софияи Варна стотици пробягват 5-километровото трасе, всяка събота съответно в Южния парк и Морската градина. Досега са участвали повече от 8000 души, навъртяните километри са над 40 000, а общото им пробягано време възлиза на повече от 150 дни.

Желанието на организаторите е тази нова култура по отношение на бягането, свързана със здравословния начин на живот, да стане част и от живота на пловдивчани.

 

За повече информация:

Георги Станоилов – 0 888 912 670

Председател на Сдружение с нестопонска цел „5 КМ ПАРК БГ“

www.5kmrun.bg

facebook: 5kmrun

36,977 total views, no views today