Начало Актуално Махат скелето от Трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“

Махат скелето от Трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“

1 (1) 9

28.07.2022

Строителите вече демонтират скелето от външната част на Трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“ и го местят зад трибуна Юг, която ще бъде за фенове на гостуващите отбори. Така най-запалените привърженици на Локомотив вече ще могат да видят фасадата на трибуната, от която гледат мачовете на тима, в окончателния й вид.

Президентът на фирмата-изпълнител на ремонта и реконструкцията на стадиона „Рудин“ ООД Живко Желев, заедно с техническия ръководител на обекта и кмета на район „Южен“ Костадин Язов, който отговаря за строителството от страна на Община Пловдив, посетиха стадиона, за да инспектират извършените до момента дейности и да набележат довършителните работи по трибуната. На стадионa бе и бившият играч на черно-белите Стефан Драганов, който преди да се завърне в САЩ, където живее, за пореден път посети строежа.

„Остават дейности по монтажа на козирката, облицоването на фасадата и вътре в изградената трибуна. Последно ще се монтират санитарните принадлежности, ще се направи подовото покритие и два слоя хидроизолация на трибунната част. Следва монтирането на седалките и поставянето на парапетите и трибуната ще бъде окончателно завършена“, поясни инж. Желев при инспекцията. Той допълни, че ако няма забавяне с доставките на последните поръчани материали, още през есенния полусезон трибуната ще бъде готова и феновете ще могат да я посещават.

„Доволен съм не само, че се вижда краят на строежа на „Бесика“, която чакат всички привърженици на отбора, а и това, че отсрещната трибуна се строи с добри темпове. До плочата на кота 4,40 метра строителите стигнаха с два месеца по-бързо, сравнено със строежа на „Бесика“, не скри задоволството си Костадин Язов.

„Пожелавам на строителите да продължават все така с добри темпове. Сигурен съм, че през есента, когато отново се върна в Пловдив, ще видя окончателно завършена трибуна и ще мога да се насладя на това, което е направено. Не пропускам случай да посетя строежа всеки път, когато се върна в Пловдив и съм пряк свидетел на процеса на строежа, след който „Локомотив“ ще се сдобие с истински модерен стадион“, развълнувано каза Стефан Драганов, който отново не пропусна да се снима на стадиона заедно с районния кмет на „Южен“.

 

2,175 total views, no views today