Начало Актуално МБАЛ „Св. Мина“ ще получи допълнително финансиране

МБАЛ „Св. Мина“ ще получи допълнително финансиране

,_2020-11-27_11-38-05

Какви са проблемите на МБАЛ „Св. Мина“ и какви са възможностите за дофинансиране на дейностите, свързани с лечението на ковид пациенти обсъдиха днес на среща зам.-кметът Анести Тимчев и управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев. На срещата присъстваха главният секретар на НЗОК Емил Велчовски, директорът на РЗОК-Пловдив Йорданка Караиванова, директорът на дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и управителят на МБАЛ „Св. Мина“ проф. д-р Петър Петров. Срещата беше инициирана от кмета Здравко Димитров във връзка с преобразуването на общинската болница.

Договорено беше общинската болница да получи допълнително финансиране, за да може да осигури адекватно и навременно лечение на постъпващите пациенти с Ковид. „Подкрепям напълно решението на РЗИ-Пловдив за редуциране броя на леглата в МБАЛ „Св. Мина“ от 137 на 60, защото това са реалните възможности на болницата“, заяви проф. Салчев.

Според него общинските болници имат своята важна роля в здравеопазването и затова трябва да им бъде дадена възможност да се развиват. В тази връзка той подкрепи плановете на МБАЛ „Св. Мина“ и МБАЛ „Св. Панталеймон“ да кандидатстват пред НЗОК за разкриване на нови дейности от 2021 г.

3,551 total views, no views today