Начало Актуално Милиони цветя ще бъдат засадени в Пловдив през май

Милиони цветя ще бъдат засадени в Пловдив през май

Цар Симеоновата градина

В пловдивските паркове и градини през май ще бъдат засадени 2 000 000 цветя от летните видове, за да се превърнат в още по-привлекателно място за отдих и спорт. Те са произведени в оранжериите на общинското предприятие„Паркове и градини“. Средногодишно в зелените площи на града се засаждат над 3 милиона двусезонни и летни цветя и всяка година се увеличават.

Освен цветята годишно в Пловдив се засаждат средно по около 2000 дървета, предимно местни видове. Вече работят и почти всички фонтани в парковете. Поставена е и великденска украса. След празниците ще бъдат пуснати и останалите, на които в момента се извършва ремонт.

Екипите на ОП „Чистота“ и ОП „Градиини и паркове“ работят в пълен състав по време на Светлите Великденски празници и правят Пловдив още по-приветлив и красив. Улиците продължават да се мият, специално внимание се отделя на пространствата около църквите, където започват празничните Великденски богослужения. Извънредно миене и дезинфекция се извършва около всички тях, защото се очакват стотици миряни.

1,438 total views, no views today