Начало Младежки дейности „Моето сърце е съпричастно – What about yours“ – една благотворителна инициатива за хората със сърца

„Моето сърце е съпричастно – What about yours“ – една благотворителна инициатива за хората със сърца

1Спортната инициатива за малки и големи под мотото „Моето сърце е съпричастно-What about yours” ще се проведе за трета поредна година на 17-ти май (неделя) от 10:30 до 13:30 часа на Гребната база в град Пловдив. Събитието ще бъде открито от г-н Петър Зехтински зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ на Община Пловдив,  което е част от интернационална инициатива, стартирала през 2011 г. в гр. Кьолн, Германия, и обиколила няколко държави и градове в България: Пловдив, Варна, Пазарджик, Гоце Делчев.

Организатори са Община Пловдив- дирекция „Спорт и младежки дейности“, съвместно с Асоциацията на студентите по медицина, Ангелина Маркова, Веселина Михайловска и Ценка Прейс и екипът по проект „Изграждане на Младежки център в град Пловдив“, по Програма BG06 „Деца и младежи в риск“, Компонент 1 – „Грижа за младежи в риск“, Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014. Спонсори на събитието са Дентален център „Изи Дент“, гр. Пловдив, „Дека Трейд“ ООД – гр. Пловдив, минерална вода „Михалково“, Зумба с Диана Моландър, бонбони „Алпи” – гр. Асеновград и Национална медиа за външна реклама „Кривицки и Сие“. Набраните средства ще бъдат дарени за „Детска неврология“ към клиниката по педиатрия към УМБАЛ „Свети Георги“- гр. Пловдив за текущ ремонт на детските стаи.

Мероприятието се провежда под формата на благотворително бягане за ентусиастите, обичащи активния начин на живот и едновременно с  това в гр. Пловдив придобива характер на забавление за цялото семейство със специално подготвените изненади и награди. Програмата включва още музика, танци и зумба и се превръща в празник и за най – малките участници. Всеки, подкрепил каузата,  получава специално изработено сърце – лепенка в знак на своята съпричастност.

8,025 total views, no views today