Начало Актуално Набирането на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ от Културния календар започва на 3 юли

Набирането на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ от Културния календар започва на 3 юли

община

20.06.2023 

Подаването на документи ще е от 3 до 17 юли, формулярите за кандидатстване са публикувани целогодишно и могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив 

 

Община Пловдив чрез отдел „Култура, археология и културно наследство“ уведомява заинтересованите, че набирането на проекти по Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“ по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата започва на 3 юли.

Срокът тази година за подаване на пакета документи е от 3 (понеделник) до 17 юли (понеделник), вкл.

Формулярите за кандидатстване са публикувани целогодишно и могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив http://www.plovdiv.bg, в раздел „Култура“, в публикацията „Наредба за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив“, К4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

Финансирането е в размер на до 800 лева за стихосбирка и до 3500 лв. за белетристична творба. По този компонент се финансират разходи за авторски хонорари, редакторска и коректорска дейност, дизайн.

Важно: По този компонент се финансира подготовката до етап „електронна книга в PDF“ на творби в област: художествена литература (стихосбирка, сборник разкази, роман, драматургия, книга за деца), литературна критика, литературна история, литературоведско изследване, монография, литературна анкета; историческа литература; краезнание; изкуствознание; културология; други (вече издавани  творби, важни за Пловдив) по реда и условията на чл.31 до чл.36 от Наредбата.

Могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

Документи за финансиране ще се приемат от 3 до 17 юли 2023г. в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. „Стефан Стамболов“ №1 с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“ за Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“. Документи се приемат и по електронен път на адрес: [email protected]подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо лице.

Припомняме, че през миналата година, по К4 бяха финансирани следните 10 книги:

-        „Албум Време/Образ Четири десетилетия, разказани от камерата“ на Проф.Клео Протохристова, дфн и  Соня Станкова

-        „Спомен от Пловдив  2“ на Димитър Райчев

-        „Помня Пловдив. Градът и околностите“ на Юлий Славов

-        „100 портрета от Златю Бoяджиев“ на Димитър Пампулов

-        “Витражи“ на Иван Вълев

-        „Създател  на  глобуси“ на Димитър Гачев

-        „Вая и вещиците“ на Ваня Чернева

-        „Писма до сина ми“ на Крум Филипов

-        „Нещата, за които мълчим“ на Ина Иванова

-        „Макгахански блусове и балади“ на Юлий Шумарев

 

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив пожелава успех на пловдивските автори и на техните издатели! 

2,566 total views, no views today