Начало Актуално Набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност – 2022

Набиране на проектни предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност – 2022

27.05.2022

 

Община Пловдив информира всички заинтересовани страни за публикувана на сайта на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) отворена покана за набиране на проектни предложения за кандидатстване по “Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност”  – 2022 г.  Програмата цели изграждането на достъпна среда в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства за хора с увреждания и осигуряването на личната им мобилност.

 

Компонент 1 „Достъпна жилищна среда” предлага финансиране до 100 000 лв. за  изграждане и монтиране на стълбищни платформи, рампи и подемни платформи, които улесняват придвижването на хората с увреждания.

 

Компонент 2 „Лична мобилност” предоставя до 8000 лв. безвъзмездна помощ за приспособяване и преустройство на лек автомобил (МПС) за хора с трайни увреждания и монтирането на помощни съоръжения за достъпност на инвалидни колички. Програмата включва като допустима дейност закупуването на моторно превозно средство, приспособено за шофиране с трайни увреждания, както и средства за преминаване на шофьорски курс.

 

Стойността на програмата за 2022г. е 2,5 млн. лв. За кандидатстване не се изисква писмо за подкрепа от Агенция за социално подпомагане.

Скокът за подаване на проектни предложения е до 27.07.2022 г. Очаква се от всички одобрени кандидати да завършат проектите си до края на годината.

Повече информация за Програмата, както и детайли относно условията относно дейности и изисквания за кандидатстване може да получите на интернет страницата на МТСП – https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

 

1,475 total views, no views today