Начало Актуално Набиране на проектни предложения по Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

Набиране на проектни предложения по Национална програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност

Община Пловдив информира всички заинтересовани страни за публикувана на сайта на Министерството на труда и социалната политика обява за набиране на проектни предложения за кандидатстване по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност – Кампания 2021 г.

Основната цел на програмата е изграждане на достъпна среда в съществуващи жилищни сгради и прилежащите им пространства за хора с увреждания и осигуряването на личната им мобилност.

Програмата се реализира в два компонента. По Компонент 1 „Достъпна жилищна среда“, ще се финансират проектните предложения за извършване на СМР в съществуващи жилищни сгради и/или в прилежащите им външни пространства, но в рамките на урегулираните поземлени имоти, в които са разположени. По Компонент 2 „Лична мобилност“, е допустимо финансиране за: 1. изменение в конструкцията (приспособяване/преустройство) на органите за управление на моторно превозно средство (МПС); 2. приспособяване (преустройство) на органите за управление на МПС и обучение за придобиване на правоспособност за управление на МПС от кандидата при липса на такова.

Крайният срок за подаване на документи в Кампания-2021 на Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност и за двата компонента (1 „Достъпна жилищна среда” и 2 „Лична мобилност”) e до 05.05.2021 г. включително.

Повече информация за програмата може да получите на следния интернет адрес :

https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

2,341 total views, no views today