Начало Младежки дейности Навръх Великден в Пловдив се проведе Великденско детско утро

Навръх Великден в Пловдив се проведе Великденско детско утро

Великденско детско утро подари Община Пловдив на пловдивчани и гостите на града навръх Великден. Празникът стартира в 10:30 часа на изградената сцена на пл. „Стефан Стамболов“. Много изненади, игри и награди бяха подготвени за всички посетители на празника. Бяха проведени конкурс за Най-здраво и Най-красиво яйце, както и много забавни игри с участието на деца и техните родители. По време на Великденското детско утро бе раздаден и най-дългия козунак. Повече от 1 000 души получиха от козунака, предоставен от хлебен завод „Ритърн“ ЕООД.

Веднага след игрите и съревнованията пловдивчани и гостите на града имаха възможност да присъстват на Великденски концерт-спектакъл на талантливи участници от предаването „Ася в страната на талантите“. На сцената се изявиха деца и младежи от 3 до 30 години от най-добрите пловдивски музикални школи като подариха на зрителите свои изпълнения в празничния ден.

По-късно през деня на сцената стартираха изпълнения на Биг Бенд Пловдив, фолклорна програма с участието на ансамбъл „Дилянка“ и ансамбъл „Гео Милев“, празничен концерт на Стефани Илиева и Великденска класика с трио „Спопрано“. Великденските инициативи продължиха и през втория ден на Великден – понеделник, когато се проведе и празник на народния музикант.

  

7,489 total views, no views today