Начало Младежки дейности Наградиха победителите в конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“ за 2012 год.

Наградиха победителите в конкурса „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“ за 2012 год.

Бизнес-план за изработка на еко текстилни торби за многократна употреба спечели голямата награда в тазгодишния конкурс „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“ за 2012 год., организиран за IV поредна година от дирекция „Спорт и младежки дейности към Община Пловдив“. Авторът на идеята Евдокия Федарченко получи чек от 7 000 лева лично от г-н Георги Титюков – зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“.

Втора награда и чек от 4 000 лева спечели Катерина Батаклиева с проекта си за разрастване на вече работещият й бизнес – Ателие за изработване на готова декорация, опаковане на подаръци, аксесоари за всеки вид празници и тържества. Отличието бе връчено лично от заместник-министъра по „Туризъм“ в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма г-н Иво Маринов. Нейният бизнес план получи и допълнителна награда – рекламен пакет от 150 излъчвания по Радио 1 Рок, Радио Сити и Радио Вероника, които връчи лично г-жа Весела Матеева Регионален Директор на Къмюникоп Груп-радиа.

Двете трети места и суми от по 2 000 лева си разделиха Светослава Салвачийска с идеята си за отваряне на агенция за годежни предложения „Любов и още нещо…“ и Златина Стоименова – разработен бизнес план за разкриване на Училище за родители, което ще помага на семействата да възпитават децата си в тийнейджърска възраст, както и ще ги учи на отношение и добри взаимоотношения помежду им. Техните чекове връчиха съответно зам.-кметът на район „Западен“ г-жа Даниела Желязкова и зам.-кметът на район „Южен“ г-н Людмил Русанов.

„Тази година в надпреварата се включиха рекордните за историята на конкурса 32 броя участници с иновативни идеи“, съобщи Георги Титюков. Той обясни, че работи им разгледа и оцени 11-членна комисия, в която освен представители на Община Пловдив, се включиха и журналисти, преподаватели, представители на студентски организация, мениджъри на фирми и др. В заключения пловдивският заместник-кмет пожела на участниците да вярват в мечтите си и ако общинската администрация не ги е наградила, да работят усърдно, за да реализират идеите си.

Допълнителни награди спечелиха още трима участници в тазгодишния конкурс – Борис Вълев с проекта си „Център за туристическа информация“, който получи езиков курс по избор за изучаване на руски език или немски език по желание, връчен лично от г-жа Ани Славчева – мениджър на Международен езиков център „Леонардо да Вични“. Грамоти за участие в конкурса и парични награди от по 500 лева връчи г-н Иван Петров – помощник-ректор на Колежа по икономика и администрация в Пловдив на Никола Николов (Стартиране на студио за уеб дизайн и разработка на софтуер) и Даниела Алексиева (Ресторант за здравословна и органична храна „Каприз“).

На церемонията по награждаване в конкурса участие взеха Trio Soprano, ансамбъл „Луди-млади“, представители на клуб „Salsa de Cuba“ и деца от спортен клуб „Самодива“ с ръководител Даниела Трифонова.

Всички участници в конкурса за „Най-добър млад предприемач на гр. Пловдив“ за 2012 год. получиха предметни награди от спонсорите на събитието, сред които Издателска къща „Хермес“, Рефан България, Радио 1 Рок, Радио Сити и Радио Вероника, част от радио веригата на  „Communicorp group”, Международен езиков център „Леонардо Да Винчи”, Revive Snails Extract – Българска козметика с екстракт от охлюви, Колеж по Икономика и администрация, гр. Пловдив,Областен информационен център Пловдив и вестник „Строителство имоти“.

11,908 total views, no views today