Начало Актуално Награди за собственици, направили нова регистрация на домашни кучета

Награди за собственици, направили нова регистрация на домашни кучета

На 31-ви март изтече крайният законов срок за регистриране на домашно куче и заплащане на „такса за притежаване на куче” в община Пловдив.  Това информират от дирекция „Екология и управление на отпадъците.

Като жест към собствениците на домашни кучета, които стриктно спазват законовите разпоредби, както и по повод предстоящия международен ден на безстопанствените животни – 4-ти април, община Пловдив стартира още една интересна инициатива – „Регистрирай куче и спечели награда”.

Тази кампания цели да стимулира активността на собствениците на домашни кучета да декларират в администрацията притежаването на куче. Както сме информирали многократно до сега, при административната регистрация на домашно куче в Пловдив, данните за собственика и кучето се въвеждат в електронна база данни, която представлява своеобразна индивидуална картотека на всяко домашно куче. При регистрацията, електронната система генерира индивидуален номер на всяка една картотека, т.е. на всяко едно въведено в нея куче.

До момента, в общинският регистър  са въведени данни за над 5570 домашни кучета, отглеждани в Пловдив. През следващите 7 месеца, 10 предварително избрани номера на картони на новорегистрирани домашни кучета, които ще се генерират от електронната система, ще донесат поощрителна награда за печелившите четириноги.

Ето и наградите  :

- 2 комплекта услуги  за домашни кучета, включващи: къпане, подстригване, сресване, изсушаване, почистване на уши, очи, изрязване на нокти.

- 8 комплекта продукти – грижа за домашния любимец, включващи : флекси -5 метра, гребен, легло, козметика, пинсета за кърлежи, медальон адресник.

А ето и номерата на картони, които ще носят награди : 5600, 5650, 5700, 5800, 5 850, 5 900, 5 990, 6000, 6 100 и 6 199.

Кампанията  ще се проведе в периода от 1-ви април до 30-ти октомври.

Пожелаваме успех на всички собственици на домашни кучета, които ще спазят нормативните изисквания и ще регистрират в общината своя домашен любимец!

6,192 total views, no views today