Начало Актуално Над 100 работници от „Градини и паркове” косят избуялата след дъждовете трева

Над 100 работници от „Градини и паркове” косят избуялата след дъждовете трева

zalesyavane v park lauta (20)

Над 100 косачи в момента са ангажирани във всички шест района на Пловдив с косенето на избуялата след дъжда от последните дни трева, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове” инж. Георги Николаев.

По думите му всички работници са снабдени със защитни средства срещу коронавируса – маски за многократна употреба, ръкавици и дезинфектанти, всекидневно се инструктират за безопасна работа в кризисната ситуация.

Той напомни, че още в началото на извънредното положение на служителите в предприятието бяха раздадени 2000 маски за еднократна употреба, а дни по-късно им бяха осигурени и 1200 маски за многократно ползване.

Косенето в Пловдив започна още в началото на март, на места се извършва втора и трета поредна коситба. Приоритетно се премахват тревите в най-посещаваните по принцип паркове и градини, както и на детските площадки. Графикът е съобразен с работния календар на ОП „Дезинфекционна станция” за обработка на зелените площи срещу комари и кърлежи.

Инж. Николаев напомни, че съгласно последните мерки срещу коронавируса е забранено излизането на гражданите в парковете, градинките, детските, спортните и фитнес площадки. В събота и неделя дежурни екипи ще следят за скъсани сигнални ленти около забранените за достъп места и при необходимост са готови да ги възстановят. Нарушителите подлежат на санкции.

5,201 total views, no views today