Начало Пловдив днес Над 125 милиона лева безвъзмездно за водния проект на Пловдив

Над 125 милиона лева безвъзмездно за водния проект на Пловдив

Пловдив ще получи над 125 милиона лева безвъзмездно за реализация на „Интегриран проект за водите“. Това реши на днешното си заседание правителството на България в оставка. Новината съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Правителството в оставка даде съгласие министърът на околната среда и водите в качеството си на Договарящ орган на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013″ да подпише договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с общините Пловдив и Добрич за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализирането на проекти във ВиК сектора. С община Пловдив – за изпълнение на „Интегриран проект за водите на гр. Пловдив – фаза 1″, и с община Добрич, за изпълнение на „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в гр. Добрич – фаза 1″, преди окончателното одобряване на проекта от Европейската комисия.

Стойността на проектите възлиза съответно на 125 892 865.44 лева за Пловдив и 105 438 795.30 лева за Добрич.

Финансовите средства за реализирането на проектите да бъдат осигурени от недоговорен ресурс от Кохезионен фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“.

В случай на невъзможност да бъдат осигурени средства в пълен размер от  Кохезионния фонд на ЕС, разликата ще бъде осигурена от държавния бюджет при спазване изискванията на Закона за устройството на държавния бюджет.

6,011 total views, no views today